عطر و ادکلن ارشاکو
طرز تهیه سس کارامل | کلوپ آموزش
منوی بالا را از قسمت نمایش -> فهرست انتخاب کنید

طرز تهیه سس کارامل

سس کارامل برای روی بسیاری از دسرها مورد استفاده قرار می گیرد. درست کردن این سس شیرین و غنی و خوشمزه، تا زمانی که مواد و روش درستی را به کار ببرید، واقعاً ساده است. این مطلب را بخوانید تا نحوه کاراملی کردن شکر -در عرض چند دقیقه و روی اجاق گازتان- را یاد بگیرید. در اینجا روش خشک را آموزش می دهیم که در آن تنها از شکر استفاده می شود.

مرحله ۱

کارامل کردن شکر
در کاراملی کردن به روش خشک، آنقدر شکر را به تنهایی حرارت می دهیم تا به صورت مایع و سپس کاراملی دربیاید.
شکر به این دلیل قابل تبدیل شدن به مایع است که حاوی مقدار زیادی آب است. هنگامی که به شکر حرارت داده می شود، این آب آزاد می شود.
این روش اغلب توسط کسانی که آب نبات درست می کنند استفاده می شود و از روش های دیگر سریع تر است.

مرحله ۲

کارامل کردن شکر
یک لایه شکر سفید دانه ریز را داخل ماهیتابه ای با کف ضخیم بریزید.
از آنجا که این روش به هیچ ماده تشکیل دهنده دیگری نیاز ندارد، مقدار دقیق شکر اهمیتی ندارد.
بسته به این که به چه مقدار کارامل نیاز دارید، از یک یا دو پیمانه شکر استفاده کنید.

مرحله ۳

کارامل کردن شکر
شکر را روی حرارت متوسط گرم کنید. وقتی گرم شد از نزدیک به آن نگاه کنید. باید کناره های آن شروع به تبدیل شدن به مایع کند و از یک مایع روشن به رنگ قهوه ای طلایی دربیاید.
وقتی شکر شروع به قهوه ای شدن کرد، با استفاده از یک کاردک سیلیکونی یا قاشق چوبی، شکر مایع را از کناره های ماهیتابه به مرکز آن بیاورید.
با این کار مطمئن می شوید که قبل از اینکه شکرِ وسط ماهیتابه ذوب شود، شکرِ کناره های ماهیتابه نمی سوزد.
اگر مقدار زیادی شکر داخل ماهیتابه ریخته اید و یک لایه ضخیم از آن دارید، مراقب باشید که شکر کف ماهیتابه، قبل از اینکه متوجه شوید، شروع به سوختن نکند.

مرحله ۴

کارامل کردن شکر
گلوله های شکر را از بین ببرید. احتمالا شکر به طور یکنواخت ذوب نمی شود، بنابراین اگر در برخی نقاط گلوله شکر می بینید، اما در دیگر نقاط شکر کاملاً ذوب شده، نگران نباشید؛ فقط حرارت را کم کنید و هم زدن را ادامه دهید. با این کار مطمئن می شوید که وقتی منتظر ذوب شدن بقیه شکر هستید، کارامل نمی سوزد.
اگر نمی توانید تمام شکر را ذوب کنید مسأله ای نیست؛ چرا که بعداً به راحتی می توانید کارامل تان را صاف کنید.
مراقب باشید که به هیچ وجه کارامل را بیش از حد هم نزنید؛ چون در این صورت شکر قبل از اینکه ذوب شود، به هم می چسبد.
اگر این اتفاق افتاد به هیچ وجه نگران نباشید. فقط حرارت را خیلی کم کنید و تا زمانی که شکر دوباره شروع به ذوب شدن کند، از هم زدن آن خودداری کنید.

مرحله ۵

کارامل کردن شکر
با دقت کارامل را مشاهده کنید تا به رنگی که باید، برسد. – نه بیشتر و نه کمتر – یک کارامل عالی باید به رنگ قهوه ای مایل به طلایی و تیره باشد.
درست زمانی که کارامل به نقطه سوختگی رسید، باید آن را از روی حرارت بردارید. اگر قبل از این نقطه آن را بردارید، کمی نپخته است.
همچنین می توانید این زمان را از بوی کارامل – که باید بویی عمیق و غنی با اندکی تلخی داشته باشد – تشخیص دهید.

مرحله ۶

کارامل کردن شکر
کارامل را از روی حرارت بردارید. وقتی کارامل به نقطه مورد نظر رسید، برای برداشتن آن از روی حرارت تعلل نکنید؛ چرا که بعد از آن کارامل به سرعت می سوزد و کارامل سوخته تلخ و غیر قابل استفاده است.
اگر کارامل را برای فلن یا کرم کارامل استفاده می کنید، می توانید آن را مستقیماً از داخل ماهیتابه داخل قالب ها بریزید.
اگر سس کارامل درست می کنید، بلافاصله کره یا خامه را به آن اضافه کنید. با این کار پختن کارامل متوقف شده و یک تاپینگ فوق العاده برای بستنی ها و دسر ها فراهم می شود. فقط دقت کنید که وقتی مواد لبنی را به کارامل مذاب اضافه می کنید، ممکن است به بیرون بپاشد.

نکات و هشدارها

  • برای کاراملی کردن شکر از حرارت کم استفاده کنید. این کار به شما این امکان را می دهد که بیشترین کنترل را داشته باشید و از بیش از حد پختن یاسوختن آن جلوگیری کنید.
  • هنگامی که شکر را کاراملی می کنید، به سرعت از مرحله کامل به سوختگی می رسد. چشم تان را از آن برندارید تا وقتی که آماده شد، به سرعت آن را از روی حرارت بردارید.
  • درست کردن کارامل نیاز به توجه کامل تان دارد. همزمان با آن، چیزهای دیگری که نیاز به زمان یا توجه دارند نپزید؛ چرا که احتمال دارد کارامل تان بسوزد.
  • کارامل دمای بسیار بالایی دارد و اگر روی پوست تان بپاشد، می تواند آن را بسوزاند. در هنگام درست کردن آن دستکش بلند فر و یک پیراهن آستین بلند بپوشید یا اینکه یک کاسه آب یخ نزدیک تان داشته باشید که اگر دست تان سوخت، آن را داخل آب یخ فرو ببرید.

===================

با تشکر از ابراز احساس شما!
بعد از خواندن مطلب چه حسی دارید؟
  • برانگیخته
  • مجذوب کننده
  • خوشحال کننده
  • حوصله سر بر
  • ناراحت کننده
  • عصبانی شدم

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.