آموزش ضوابط مربوط به فضاهای باز ساختمان ( پارکینگ )

۱- صدور پروانه جهت ساختمان جدید و یا اضافات ساختمانی مجاز نخواهد بود مگر اینکه در طرح ساختمان و یا تغییرات آن حداقل تعداد محل های پارکینگ لازم براساس معیاری زیر پیش بینی شده باشد.
۲- در مواردی که به دلائل فنی پارکینگ مقدور نباشد با رعایت تراکم ساختمانی پیش بینی شده در این موارد حق پارکینگ محاسبه و به صندق شهرداری واریز خواهد شد.
۳- تامین پارکینگ در مازاد فضای باز جز بنا محسوب نخواهد شد.
۴- پارکینگ در ساختمان – درصورتی که پارکینگ در طبقات زیر زمین و همکف ساختمان پیش بینی شود سطح این قسمت از ساختمان جزء سطح نا خالص طبقات ( تراکم ) محاسبه نخواهد شد.
۵- رامپ پارکینگ در فضای باز ساختمان پیش بینی شود جزء زیر بنا محسوب نخواهد شد.
۶- از هر خیابان فقط یک راه ورودی پارکینگ مجاز خواهد بود مگر طول بر زمین بیش از ۲۰ متر باشد که در این صورت می توان از دو درب ورودی ، پارکینگ استفاده نمود.
۷- حداکثر ارتفاع پارکینگ ۲٫۲۰ متر و حداقل ارتفاع ورودی پارکینگ ۱٫۸۰ متر می باشد، چنانچه مساحت زیر زمین پارکینگ بیش از ۱۰۰۰ متر مربع باشد ارتفاع پارکینگ می تواند تا ۲٫۵ متر پیش بینی شود.
۸- زیر زمین به منظور استفاده پارکینگ باید دارای دسترسی مستقیم به طبقات باشد ( پله ، اسانسور )
۹- کف پیلوتی پارکینگ در همکف باید همسطح کف متوسط گذر مگر به دلائل فنی که نسبت به موارد برسی و توسط شورای معماری منطقه برسی خواهد شد.
۱۰- حداقل عرض رامپ جهت دسترسی پارکینگ برای حداکثر ۲۵ واحد ۳٫۵ متر و از ۲۵ واحد به بالا حداقل ۵ متر لازمست می توان دو راه ورودی و خروج هر یک به عرض ۳٫۵ متر نیز پیش بینی شود.
۱۱- حداکثر شیب رمپ ۱۵ درصد خواهد بود.
۱۲- فضای لازم برای هر پارکینگ ۳*۵ متر می باشد و چنانچه پارک دو ماشین در کنار یکدیگر پیش بینی گردد فضائی معادل ۵*۵ متر مربع ( آکس به آکس ستون ) مورد نیاز بوده ضمنا عرض مسیر مانور اتومبیل بایستی ۵ متر ( آکس ستون ) پیش بینی گردد.
( اتومبیل ها نباید هنگام ورود و خروج مزاحم یکدیگر شوند. )
۱۳- معیار پارکینگ مورد لزوم ساختمان های مسکونی:
الف- ساختمان هایی که دارای یک واحد مسکونی می باشند و سطح ناخالص طبقات آنان با زیر زمین از ۱۵۰ متر مربه کمتر باشد. احداث پارکینگ الزامی نیست . در صورتی که سطح ناخالص طبقات بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر مربع باشد یک واحد پارکینگ و چنانچه سطح ناخالص طبقات از ۲۰۰ متر مربع بیشتر باشد ، دو محل پارکینگ احتیاج است.
ب- ساختمان هایی که دارای بیش از یک واحد مسکونی می باشد. در حوزه یک تقسیم بندی سه گانه تا مساحت ۲۰۰ متر مربع خالص آپارتمان مسکونی یک واحد و بیش از ۲۰۰ متر مربع ۱٫۵ واحد پارکینگ محاسبه خواهد شد. در حوزه ۲و۳ تقسیم بندی چنانچه مساحت خالص آپارتمان تا ۱۰۰ متر مربع باشد نیم واحد بین ۱۰۰ – ۲۰۰ متر مربع یک واحد و بیشتر از ۲۰۰ متر مربع ۱٫۵ واحد محاسبه خواهد شد.
۱۴- در مواقعی که پارکینگ در مازاد فضای باز پیش بینی می گردد سطح لازم برای هر اتومبیل ۱۵ متر مربع محاسبه خواهد شد
تذکر : حوزه پارکینگ در متن پروانه ساختمانی قید شده است.

——————————-

درباره‌ی

همچنین ببینید

رنزو پیانو (Renzo Piano) معمار ایتالیایی آخرین شاهکار خود را در پاریس رونمایی کرد

شاهکار جدید رنزو پیانو شاهکار جدید رنزو پیانو در دل بافت تاریخی پاریس :در طول …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

عطر و ادکلن ارشاکو