آموزش به روزرسانی ورد پرس

اخطار :

فرایند ارتقاء دهی در تمام فایل ها و پوشه های موجود در وردپرس تاثیر می گذارد . که این موارد شامل تمامی فایل های اصلی مورد نیاز برای اجرای ورد پرس ، دو پلاگین (Akismet و Hello Dolly ) و تم های استاندارد می باشد و درصورتیکه کوچکترین تغییری را در ورد پرس ایجاد کنید روی تمامی فایل ها تاثیر می گذارد .

شما همیشه باید وردپرس را به آخرین نسخه ی موجود به روز کنید . زمانیکه یک نسخه ی جدید از ورد پرس در اختیار داشته باشید شما یک پیام اپدیت یا بروزرسانی را در صفحه ی Admin وردپرس خود دریافت می کنید . برای به روز رسانی وردپرس خود روی لینک روبه رو کلیک کنید : http://wordpress.org/download/

بک آپ وردپرس :

گرفتن بک آپ قبل از شروع به روز رسانی ایده ی بسیار خوب و مناسبی است که در واقع می توانیم بگوییم گرفتن بک آپ قبل از بروزرسانی اجباری است . چرا که گرفتن بک آپ از وب سایت موجب می شود تا در صورت وجود احتمال از بین رفتن اطلاعات وب سایت ، شما بتوانید اطلاعات را به راحتی باز گردانید . دستورالعمل های این پروسه در نهایت یک نسخه ی بک آپ یا پشتیبان برای شما تهیه می کند که می توانید در بخش بک آپ وردپرس از قسمت کودکس آنها را پیدا کنید .

به روز رسانی :

بعد از اینکه از اطلاعات وب سایت خود بک آپ گرفتید و خیال خود را از هر جهت آسوده کردید و پلاگین یا افزونه های خود را غیرفعال کردید و قالب سایت خود را به حالت پیش فرض وردپرس تغییر دادید (برای تغییر قالب پوسته یا همان Template سایت خود به قسمت Themes رفته و پوسته پیش فرض را که پوسته ی Kubrick است فعال کنید. ) در کل پس از آنکه کلیه ی بررسی های لازمه را انجام دادید اکنون زمان عملیات اصلی یعنی به روزرسانی وردپرس می باشد .

برای اینکار دو روش وجود دارد ؛ ساده ترین روش به روزرسانی خودکار است که برای اکثر مردم به خوبی عمل می کند اما اگر به روزرسانی خودکار کار نکرد و یا اگر شما خود ترجیح می دهید که آن را عملی کنید شما می توانید فرایند به روزرسانی کاربر یا همان روش دستی را دنبال کنید .

به روز رسانی خودکار :

نسخه ی فعلی وردپرس (۲٫۷+) از ویژگی به روزرسانی خودکار بهره برده است . برای راه اندازی به روزرسانی خودکار کافیست تا بر روی لینک نسخه ی جدید بنر ( در صورت وجود ) کلیک کنید و یا اینکه به قسمت Tools -> Upgrade menu بروید . هنگامیکه شما روی صفحه ی Update WordPress هستید کافیست تا روی گزینه ی Update Automatically کلیک کنید تا فرایند آغاز شود . از این قسمت به بعد به صورت اتوماتیک وارد این پلاگین در طی چندین مرحله با تایید گرفتن از شما در هر مرحله اقدام به بک آپ گیری از ورد پرس و سپس نصب نسخه جدید وردپرس به صورت خودکار میکند. شما فقط کافی است در هرمرحله اقداماتی که این پلاگین از طریق کادر محاوره ای خود به شما گوشزد می کند را انجام داده و تایید کنید تا مرحله بعدی به صورت خودکار آغاز شود.  با انجام این پروسه راحت ، دیگر نیازی نیست که کار دیگری را برای بروزرسانی انجام دهید و داده ها به طور خودکار به روز می شوند .

سپس مجددا پلاگین ها و پوسته ی دلخواه را در نسخه جدید وردپرس، فعال نمایید.

برای انجام به روزرسانی خودکار دست کم دو معیار باید بررسی شود :

۱ ) مالکیت فایل : تمامی فایل های وورد پرس باید تحت مالکیت کاربری باشد که سرور وب توسط او اجرا می شود . به عبارتی دیگر صاحب فایل های وردپرس با کاربر تحت سرور وب یکی باشند .

کاربری تحت وب که apache یا web یا www یا از این قبیل نیز نامیده می شود لزوما همان مالک فایل های وردپرس نیست . اما به طور معمول فایل های وردپرس با اف تی پی که آپلود فایل های اصلی را انجام می دهد باید هماهنگ باشند .

۲ ) مجوزهای دسترسی فایل : تمامی فایل های وردپرس باید توسط هر دو کاربریا گروه نویسندگان وب قابل نوشتن باشند .

اگر شما از یک تم استاندارد (بیست ، دوازده و … ) استفاده می کنید به هیچ وجه نباید از سیستم به روزرسانی اتوماتیک یا خودکار استفاده کنید بلکه باید به سراغ روش به روز رسانی دستی بروید .

در صورتیکه در انتها یعنی پس از به روزرسانی خودکار با پیغام “failed update” مواجه شدید، فایل را حذف کنید و فایل ورد پرس خود را با استفاده از FTP نگه داری و تعمیر کنید . سپس خواهید دید که پیغام “failed update” نیز حذف شده است .

در صورتیکه سیستم به روزرسانی اتوماتیک برای شما عملی نیست نگران نباشید و به سراغ به روز رسانی دستی بروید .

به روز رسانی دستی :

کلیت این دستورالعمل در سه بخش یا سه مرحله ی کلی برای شما آورده شده که در زیر مشاهده می کنید :

برای این دستورالعمل آدرس ووردپرس روبه رو فرض شده است : http://example.com/wordpress/

قبل از هر چیزی و هر عملیاتی همانند روش به روز رسانی اتوماتیک ابتدا از پایگاه داده خود یک فایل پشتیبان بگیرید . سپس تمام افزونه های نصب شده را غیرفعال کنید. چراکه ممکن است بعضی از افزونه ها با نسخه جدید سازگاری نداشته باشند در انتها نیز می توانید پس از نصب این افزونه ها را فعال کنید.

گام ۱ : جایگزینی فایل های وردپرس :

  1. آخرین نسخه ی وردپرس را به صورت فایل زیپ ارائه شده دانلود کنید .
  2. فایل دانلود شده را از حالت فشرده یا زیپ خارج کنید .
  3. پلاگین ها را غیر فعال کنید .
  4. پوشه های wp-includes  و wp-admin  را روی هاست خود پاک کنید . ( از طریق FTP یا دسترسی به پوسته )
  5. با استفاده از FTP  فایل های جدید wp-includes و wp-admin را بر روی هاست خود آپلود کنید .
  6. هنگام بروزرسانی باید توجه ویژه ای به پوشه wp-content  داشته باشید ( توجه به ۲ پوشه داخلی آن به نام های plugins و themes ) . اگر شما از پوسته پیش فرض استفاده می کنید بهتر است ازآن یک کپی ایجاد کنید و یا فایل های جدید را که مربوط به پوسته پیش فرض هست آپلود نکنید.
  7. فایل های جدید را آپلود کنید و فایل های موجود در root را بر روی قبلی ها آپلود کنید ( فایل هایی نظیر xmlrpc ، wp-rss2  و …. )

توجه : فایل wp-config.php  موجود در root ( کنار پوشه های wp-content  و wp-admin ) وظیفه برقراری ارتباط با پایگاه داده سرور شما را دارد. در این فایل تنظیماتی نظیر نام کاربری و رمزعبور پایگاه داده شما قرار داده شده است. بهتر از فایل wp-config-sample.php موجود در فایل های نصب وردپرس را باز کرده و با استفاده از اطلاعات فایل wp-config.php اونو بسازید و با تغییر نام به wp-config.php اونو جایگزین فایل قبلی با همین نام بکنید. بطور مثال در نسخه ۲٫۵ به بعد گزینه  SECRET_KEY  اضافه شده است که می تواند امنیت شما را بالاتر ببرد .

گام ۱٫۵ : حذف کردن maintenance file

در انتها یعنی پس از به روزرسانی دستی اگر با پیغام “failed update” مواجه شدید، فایل را حذف کنید و فایل ورد پرس خود را با استفاده از FTP نگه داری و تعمیر کنید . سپس خواهید دید که پیغام “failed update” نیز حذف شده است .

گام ۲ :

اجرای مرحله ی به روز رسانی :

به صفحه ی اصلی یا همان صفحه ی مدیریت بروید ، احتمالا برای اینکار لازم است که دوباره وارد شوید . اگر نیاز به ارتقای پایگاه داده باشد وردپرس  آنرا شناسایی می کند و شما را به آدرس http://example.com/wordpress/wp-admin/upgrade.php راهنمایی می کند. این لینک را دنبال کنید به صفحه ی مورد نظر وردپرس وارد شوید و روی گزینه ی بروزرسانی کلیک کنید تا بعد از چند لحظه عملیات مورد نیاز انجام شود و بدین ترتیب پایگاه داده شما مطابق با آخرین کدهای موجود به روز خواهد شد .

گام ۳ : تماشای وردپرس به روز شده برای خودتان :

هم اکنون وردپرس شما با موفقیت به روز رسانی شده است ولی این تغییرات برای شما قابل لمس نخواهد بود و تنها دیگر کاربران شاهد این بروزرسانی هستند ، برای اینکه شما هم از آپدیت وردپرس خود آگاه شوید، کش مرورگر خود را خالی کنید .

گام نهایی :

به روزرسانی شما اکنون تکمیل شده است . بنابراین هم اکنون شما می توانید به سراغ پلاگین های خود رفته و آنها را دوباره فعال کنید . در انتها نیز نگاهی به چند تا از صفحات وب سایتتان بندازید و آنها را بررسی کنید تا مشکلی نباشد .

درباره‌ی

همچنین ببینید

چگونه مصرف اینترنت منابع مختلف در ویندوز را محدود کنیم؟

یکی از دغدغه هایی که هر یکی از ما ایرانی ها این روزها بیستر درگیر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

عطر و ادکلن ارشاکو